IDOIA capdevila

lunes, febrero 27, 2006

Pràctica 8: Llibret (Desafío Total)


En aquesta pràctica hem creat el nostre propi llibret a partir da l'exemple proporcionat pel professor i del material necessari per a la seva realització. Ho farem amb el programa InDesing.
El format és el següent: 125 mm d'ample x 184 mm d'altura; pàgines enfrontades, 2 columnes.
Per una banda he fet la primera part de la novel·la, inici, amb la seva portada, he creat els estils i les pàgines maqueta. A l'hora de vincular les caixes és molt fàcil, només cal vincular-les desde la pàgina maqueta. Quan afegim el text al document podem fer o crear les pàgines necessàries per a tot el text (quina feinada!) o crear una vinculació que quan afegim el text es crein les pàgines necessàries segons la llargada del text. Per fer això s'ha de prèmer la tecla Opció (Alt) + ratolí. Per crear un fluxe de text automàtic és Majúscula + ratolí; i per modificar una caixa d'una pàg. maqueta feta a partir d'una altre pàg. maqueta, Comando + Majúscula + ratolí.
Per una altre banda fem la segona part, novel·la, igual que l'anterior. Després creem un llibret i obrim els dos arxius per tal de guardar el llibret i fer el pdf conjunt.A continuació obrim el pdf i ens disposem a crear un pdf multimèdia. Primer farem els marcadors, vigilar perquè quan creeem el marcador es crea a la pàgina en la que estem, per tant, ho farem quan volguem tenir aquella pàgina com a marcador. Els marcadors serveixen com a índex temàtic per a trobar les coses a destacar, ja poden ser capítols, seccions, etc. També es pot modificar el seu color i crear grups. Afegirem també el troç de video i de so. Per a fegir el troç de video, ha de ser de màxim 30 segons. Ho farem pel menú Eines, edició avançada, movie tool (eina pel·lícula) i crearem el quadre en el que volem posar el video, aquest però, és modificable posteriorment. Per a posar la música és el mateix procés però aquest cop utilitzant sound tool (eina de so). Per finalitzar l'exercici només caldrà posar que quan l'obrim sigui en forma de presentació. Anem a Arxiu, propietats de document, vita inicial, opcions de finestra i obrir en mode pantalla completa.